Институциите - безсилни пред шумните ромски сватби?
Институциите - безсилни пред шумните ромски сватби? / DarikNews.bg, архив

В рубриката „Моята новина" на Нова телевизия постоянно се подават сигнали за шумни ромски сватби, провеждащи се не само през светлата част на деня, но и в малките часове на нощта.

Такъв сигнал са получили и в събота срещу неделя в бургаската полиция. Изпратеният патрул в квартал „Победа" бил посрещнат с колове и камъни, двама полицаи били откарани по спешност в болница, нанесени са щети по три патрулни автомобила.

Във връзка с инцидента, началникът на 4-то РПУ - Атанас Хаджиатанасов, обясни за „Здравей, България", че веднага в проведена операция, вследствие на която са задържани 20 лица и срещу тях е образувано бързо производство.

По думите на териториалния директор на дирекция „Меден рудник" - Магдалена Манолова, действително доста сигнали се получават от блоковете в непосредствено съседство с района, заселен с доста ромски семейства.

„Всички сигнали се приемат в общината на тел. 112 и от дежурния от 4-то районно. При сигнал се отреагира, предава се в съответното районно управление, за да се направи проверка на място. При установяване на нарушения се съставят актове", обясни Магдалена Манолова.

От своя страна, представител на РЗИ обясни, че досега инспекцията не е имала случай на измерване на високата музика в тъмната част на деня, защото разпореждането за извършването на проверки след работно време трябвало да бъде съгласуване с директора, който трябва да разпореди такава.

Източник: NovaNews.bg