„Фолксваген Голф“е най-крадения автомобил в региона
„Фолксваген Голф“е най-крадения автомобил в региона / 100 вести

По данни на ОДМВР в Габрово най-краденият автомобил за осеммесечието на годината е бил от марката „Фолксваген Голф“, отчита публикация във вестник "100 вести". От полицията отчитат значително увеличение на случаите на посегателства срещу моторни превозни средства – 21 за осемте месеца на 2014 г. при 13 за същия период на миналата година. Противозаконно отнетите автомобили от марката „Фоксваген Голф“ за осеммесечието са пет на брой. За същия период е откраднтат и един „Фолксваген Пасат“. Следващите марки, педпочитани от автоджамбазите, са „Опел Корса“, от които са откраднати три автомобила, а от марката „Рено Клио“ - два. За осеммесечния период без своите машини са останали собствениците на едно „Ауди“, както и на пет товарни автомобила - „Мерцедес Виста“ и „Фиат Дукато“.

Други теми от "100 вести":

Техническият университет в Габрово откри вчера тържествено новата учебна година, през която учебното заведение ще празнува своята 50-годишнина. Пожелалите да учат в Габрово бъдещи бакалаври изпълниха зала „Възраждане“ и станаха прави докато церемониално внасяха знамето на ВУЗ-а и звучеше студентският и националният химн, а академичното ръководство, в своите празнични тоги, зае местата си на сцената. С приветствено слово към първокурсниците по повод началото на академичната учебна година, към преподавателите и служителите се обърна зам.-ректорът доц. Петър Петров. Като символичен домакин той пожела традиционното „На добър час!“ на своите най-нови колеги, които се приобщават към университетската общност.

Габровският Окръжен съд не даде ход на делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и нейното бебе и го изпрати по подсъдност в Окръжен съд - Плевен.