Холандският посланик готов да предложи добри практики за превенция на бедствия
Холандският посланик готов да предложи добри практики за превенция на бедствия / netinfo

Посланикът на Холандия Н. Пр. Том ван Оорсхот посети Добрич и се срещна с кмета на града Детелина Николова, съобщават от общината.

Кметът Николова е запознала госта с икономическата, културна и образователна характеристика на Добрич, с неговите предимства и тенденции за развитие. Посланикът се е интересувал от щетите от наводнението през месец юни и е изразил готовност да предостави добри практики от холандски общини за превенция на бедствия. Николова е запознала дипломата и с програмата на община Добрич за енергийна ефективност, както  и с участието на общинската администрация в обучителни семинари в Маастрихт, които са допринесли за усъвършенстване и придобиване на нови знания.

В рамките на срещата е обсъдено икономическото развитие на страната като фактор за развитие на България като равноправен партньор в Европейския съюз. Посланикът е изразил мнение, че за напредъка на нашата страна е необходима стабилна държавна политика.

Н. Пр. Том ван Оорсхот е посланик на Холандия у нас от 2013 г. Той посещава за първи път Добрич.Гостът е имал възможност да разгледа градския парк и е изразил добрите си впечатления.