Времето на 16 септември: Отново ще вали
Времето на 16 септември: Отново ще вали / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 16 септември, вторник

През нощта и във вторник с прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната, съобщиха от НИМХ-БАН.

През деня над Източна България облачността ще се увеличи и на места и там ще превали. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са в широк интервал: от 18 градуса в северозападните до 27 градуса в крайните североизточни райони. В София се очакват около 19 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни превалявания, на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно - и силен, вятър от североизток. Максималните температури ще са 23-25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, вечерта ще достига и до 4 бала.

Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни - в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще се ориентира от изток, по високите върхове - от югоизток, и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

В сряда все още ще има валежи, но вече ще са на по-малко места и по-слаби. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа слаб до умерен източен, в източните райони - умерен до силен североизточен вятър.

В четвъртък ще има по-продължителни и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, вероятност за валежи има главно за планинските райони. Вятърът ще запази посоката си, но ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg