Томислав Дончев: Нека не забравяме, че Кристалина Георгиева е българка, на първо място
Томислав Дончев: Нека не забравяме, че Кристалина Георгиева е българка, на първо място / DarikNews.bg, архив

"Изключително високо признание за качествата на Комисар Георгиева и шанс за България". Така евродепутатът Томислав Дончев коментира пред вестник "100 вести" назначамането на еврокомисар Кристалина Георгиева за зам.-председател на Комисията.

"Въпреки колебливата позиция на предишния кабинет и липсата на активни дипломатически усилия от страна на България, г-жа Георгиева получи достатъчно отговорна позиция. Редно е да кажем, че това се дължи на първи място на самата нея, на възможността й да решава проблеми, да убеждава, да събира съюзници, както и на независимостта й, както отбелязват европейските издания. Качества, които е демонстрирала последователно в годините и аз добре познавам".

В днешия 15 септември около 10 хилди ученика ще влязат в училищата на Габровска област, от тях 891 са първокласници, съобщи началникът на Регионалния инпекторат по образование Георги Маринов. В публикацията на "100 вести" се уточнява още:

„Създадена е добра организация за новата учебна година. Почти навсякъде са приключили ремонтните дейности в училищата. Ако някъде все още не са, то те няма да попречат на нормалния учебен процес” – заяви Георги Маринов.

Първото представление на габровската драма за есенния театрален сезон ще бъде на открито – във вторник, 16 септември ДТ „Рачо Стоянов“ ще гостува на АЕК „Етър“ с „Българи от старо време“, съобщи директорът Невена Митева. Според нея голямата изненада е участието на Стефан Рядков в ролята на дядо Либен.