Преглед на регионалния печат на 15.09.2014 г.
Преглед на регионалния печат на 15.09.2014 г. / netinfo

„Двама прецакаха крупие в Исперих, излъгаха го с 23 000 лева“ – водещото заглавие за „Гледища Днес“. Мъжете са задържани за по 24 часа. „С тържествена литургия миряните в Разград почетоха Кръстовден“ – съобщава на стр. 1 „Гледища Днес“. Празникът беше вчера. „Обичаят „Коневска кошница“ събра много жители на селото“ – разказва на стр. 10 „Гледища Днес“. Възстановката на старинния обичай е извършена по проект – уточнява статията.

„Нов грабеж на бензиностанция „Петрол“ – водещата тема за „Екип 7“. Нападателят преби клиент, взе ме парите и ключовете за автомобила. „В Кубрат 58 кучета показаха умения при лов на диви свине“ – разказва на стр. 6 „Екип 7“. В надпреварата участваха ловци от цяла Североизточна България – разказва статията. „Исперихските туристи видяха света от най-високия връх на Пиринеите“ – материал на страница 9 в „Екип 7“. Освен че се качиха на вр. Ането, членовете на ТД“Димитровец“ изкараха 10 чудесни дни в градовете около Средиземно море – разказва статията в текст и снимки.

 

„Нова магистърска специалност във Филиала“ – водещата тема за „Лудогорски вестник“. Тя е педагогическа, открива се от тази учебна година. „Областният управител се срещна с председателя на РИК-Разград“ – съобщава на стр. 3 „Лудогорски вестник“. На срещата е обсъден ходът на подготовката за предстоящите парламентарни избори – разказва статията. „В община Лозница беше отбелязана Седмицата на противопожарната безопасност“ – заглавие от стр. 4 в „Лудогорски вестник“.