Кървави 3 точки за „Велбъжд след корида в Самоков
Кървави 3 точки за „Велбъжд след корида в Самоков / Дарик Нюз, архив

Футболистите на „Велбъжд" спечелиха ценни, но кървави 3 точки в Югозападната „В" група, след победа с 0:1 като гост на „Рилски спортист" в Самоков. Голът падна в последната- 90- та минута. Реализира го централният защитник Иво Велинов, който бе на точното място в наказателното поле, след центриране от ъглов удар.
„Това беше най- грубият мач, който сме играли. Станимир Благоев е с разцепен череп, след удар с лакът, още в 17- та минута, за който не бе даден дори жълт картон. Първа помощ му бе оказана на терена и в болницата в Самоков, а след това бе преместен в кюстендилската болница. Момчето не помни нищо за мача. Имаме още 4- ма контузени футболисти. И трите смени, които извърших бяха принудителни. Съдията изгони само 1 играч на домакините", коментира за Дарик старши треньорът на „Велбъжд" Юлиян Кръстев.
Продължава лошата серия за „Германея", този път загуба в Сапарева баня с 1:2 от „Чепинец"- Велинград и отборът е на последното място в групата.
Победи за лидерите в класирането, „Сливнишки герой" разгроми „Спортист"- Своге с 4:0, а „Оборище" надигра „Беласица" с 2:0. Успех и за „Миньор" с 1:3 като гост на „Вихрен" в Сандански. „Балкан"- Варвара и „Струмска слава4 Радомир завършиха при 1:1, а „Конелиано" взе глътка въздух след успех с 1:0 над „Места"- Хаджидимово. „Пирин"- Гоце Делчев победи в събота като гост „Витоша"- Бистрица с 0:2.