От санкциите срещу Русия не печели никой
От санкциите срещу Русия не печели никой / DarikNews.bg

Националният интерес на страната трябва да бъде водещ, категоричен е водачът на листата на БСП-лява България за Старозагорски регион Драгомир Стойнев. Той посети традиционния събор на русофилите, който се провежда на язовир „Копринка".

„Радостно е, че толкова много хора, са се събрали на това място, за да изразят своята любов към Русия. Ние трябва да имаме изключително добри взаимоотношения със страната, а когато говорим за енергетика, това трябва да става отново през призмата на нашия национален интерес".

Бившият енергиен министър припомни, че по време на управлението си предишното правителство е подпомогнало редица родни фирми да намерят място на руския пазар. Подобряването на търговския ни баланс трябва да продължи и занапред, но е необходима целенасочена държавна политика, категоричен е Стойнев.

БСП е против новите санкции срещу Русия, обясни още водачът на листата на социалистите в Стара Загора. „Тези стъпки няма по никакъв начин да подобрят икономическите взаимоотношения между ЕС и Русия. От мерките никой не печели, защото Русия предлага контрамерки. Доколкото разбирам няма и оценка на въздействието им върху икономиката и енергетиката".

Необходим е диалог на дипломатическо ниво, за да се вземе най-правилното решение, убеден е Драгомир Стойнев.

Стойнев и останалите кандидати за депутати от листата на БСП-лява България за Старозагорско бяха гости на русофилския събор край язовир „Копринка".