Започнаха проверки на училищните автобуси
Започнаха проверки на училищните автобуси / Dariknews.bg, архив

От началото на този месец инспекторите на ИА „Автомобилна администрация" започнаха проверки на всички училищни автобуси. Акцията е разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, като целта е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват учениците през новата учебна година.

До 15 септември 2014 г. се проверяват активно фирмите, извършващи превози на деца на територията на страната, както и всичките около 2000 училищни автобуса.

Със старта на учебната година проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят стриктно техническото състояние на автобусите, преминат ли е техническият преглед, както и дали са изпълнени направените предписания.

При установяване на нарушения инспекторите на ИА „Автомобилна администрация" ще съставят актове и ще правят необходимите предписания, за да не се допускат нередности, застрашаващи живота и здравето на децата.