Планинско Осогово 2014 събира 32 пилоти по трасето Богослов- Студен кладенец
Планинско Осогово 2014 събира 32 пилоти по трасето Богослов- Студен кладенец / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

32 автомобила застават на старт в седмия, последен кръг от планинския автомобилен шампионат- „Осогово 2014". Благоевграският клуб АСК "Диамо" спаси надпреварата, като пое организацията, след като в Кюстендил няма регистриран клуб.
Началото на „Планинско Осогово 2014" ще бъде дадено с техническия преглед на автомобилите от 09.00 ч., на площад „Велбъжд", а от 12.30 ч. е официалното откриване на състезанието. Тренировките по 5- километровото трасе от с. Богослов до х. „Студен кладенец" започват в 14, 00 часа.
Стартът ще бъде даден в неделя, от 11.00 ч. В село Богослов.
Тресето и днес и утре ще бъде затворено половин час преди тренировката и автомобилната надпревара.
Организатори са Българската федерация по автомобилизъм и Автоклуб „Диамо" /Благоевград/, със съдействието на Община Кюстендил и СБА.
На старт ще застанат и двама кюстендилци- Кирил Величков и Христо Анев, които втори сезон се състезават за софийския клуб "Проспийд". Величков сключи брак само преди седмица с любимата си Михаела.


Форлойфер на "Планинско Осогово" отново ще бъде шампионът в Тайм Атак, Васил Тодоров- Зендер.
Неприятен инцидент прати в болница един от организаторите Георги Стоянов, собственик на АКС „Диамо"- Благоевград и баща на един от традиционните участници в състезанието Диана Стоянова.