Винен туризъм в Medi Valley Winery - винената перла от долината на Струма
Винен туризъм в Medi Valley Winery - винената перла от долината на Струма / netinfo

На 80 километра от София в посока Благоевград на отвори врати нова дестинация за любителите на виното - MEDI VALLEY WINERY.

Винен туризъм в Medi Valley Winery  винената перла от долината на Струма
netinfo

Винарната се намира в живописна местност на пътя за Рилския манастир. От тук започва югозападният лозаро- винарски район, известен като Долината на Струма.
Атрактивното географско разположение на винарната, условията с които разполага и изключително добрите вина които предлага, отличени с престижни награди на национални и международни конкурси превръщат MEDI VALLEY WINERY в най-очарователната нова дестинация за винен туризъм. 

Винен туризъм в Medi Valley Winery  винената перла от долината на Струма
netinfo

Винарската изба се състои от административна сграда и отделна, изцяло покрита производствена част. Първият етаж на административната сграда разполага с голяма зала- винен бар, и магазин предлагащ вината на избата. Панорамната тераса, с изглед към величествената Рила е чудесно място за дегустации на открито. Производствената част се състои от приемно отделение за преработка на гроздето, отделение за първично винопроизводство и съхранение на вината, и цех за бутилиране. В подземието се намира избата за стареене на вината в бъчви и отделението за отлежаване на бутилираните вина при оптимални условия (температура и влажност) преди реализацията им.

Преди хилядолетия земите по средното течение на река Струма са били населявани от тракийското племе Меди. Освен с легендарния Спартак, оглавил най-голямото робско въстание срещу древния Рим, медите са известни с развитото лозарство и винарство, и с култа си към виното. В чест на хората, положили основите на винарството в тази част от долината е наречена и винарната- MEDI VALLEY (Долината на медите).

MEDI VALLEY WINERY е класически винарски комплекс, изграден през 2007 г. През 2014 година избата е изцяло обновена и превърната в най-очарователната нова дестинация за Винен туризъм.

Винен туризъм в Medi Valley Winery  винената перла от долината на Струма
netinfo


За своите гости и любители на виното избата предлага следните дегустационни пакети:

Пакет: CLASSIC TASTING

За групи от: 2-40 човека
Продължителност: 30 минути
Описание:

Обиколка на винарната - приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране, помещението за отлежаване. Дегустация на 2 вина от портфолиото на „Меди Вали" в съпровод от хляб и минерална вода. Разказ за историята на винарната и актуалните и продукти.
Цена: 5 лв/човек


Пакет: FOLLOWING THE STEPS OF THE WINE

За групи от: 10-40 човека
Продължителност: 90 минути
Описание:

Посрещане на гостите на лозовите масиви на „Меди Вали" в близост до винарната. Среща с агрономите и разказ за различните сортове, които се отглеждат в региона на с. Смочево. Запознаване с особеноститена тероара на най-северната част от „Долината на Струма". Посрещане във Винарната и обиколка по „пътя на виното" - приемната за грозде, сортировъчните маси, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране и помещението за отлежаване. Дегустация на 3 вина от портфолиото на „Меди Вали" в съпровод от хляб и минерална вода и гризини. Разказ за технологията на производство на висококачествени вина.

Цена: 12 лв/човек


Пакет: CELLAR TASTING

За групи от: 6-40 човека
Продължителност: 60 минути
Описание:
Обиколка на винарната - приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране, помещението за отлежаване. Образователна дегустация - какво ни казва етикетът на виното, защо завъртаме чашата, какво откриваме в аромата на виното, вкусът му, как да го описваме. Запознаване с технологията за производство на вино в „Меди Вали" (бяло, червено и розе). Дегустация на 5 вина от портфолиото на „Меди Вали" в съпровод от хляб, гризини, хапки и минерална вода. Разказ за историята на региона, винарната и актуалните и продукти, отговаряне на въпроси зададени от гостите.
Изпращане на гостите и предоставяне на възможност за закупуване на сувенири и вино на преференциални цени от магазина към винарната.
Цена: 15 лв/човек

Пакет: PREMIUM CELLAR TASTING

За групи от: 4-12 човека
Продължителност: 60 минути

Описание:
Обиколка на винарната - приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране, помещението за отлежаване. Дегустация на 5 вина от портфолиото на „Меди Валей", включително и вино от премиум серията „Инканто" и бъчвите за отлежаване. Запознаване с технологията за производство на вино в „Меди Вали" (бяло, червено и розе). Вината са съпроводени от селекция от отбрани сирена, колбаси, хляб и минерална вода. Разказ за историята на винарната и актуалните и продукти, отговаряне на въпроси зададени от гостите. Изпращане на гостите на приземния етаж, разглеждане на залата с медали и грамоти от различни конкурси. Предоставяне на възможност за закупуване на сувенири и вино на преференциални цени от магазина към винарната.
Цена: 25 лв/човек

Извън предложените пакети, в Меди Вали имат възможност за приемане на по-големи групи от посетители и задоволяване на индивидуалните желания на гостите си (храна, вино), както и провеждане на вертикални дегустации на различни реколти от премиум вината си, след предварително запитване и резервация.

Винарната MEDI VALLEY е отворена всекидневно за посещения. Тук ценителите могат да открият любимото си вино и да станат негов приятел завинаги.