Пожарната в Шумен се сдоби с 9 нови автомобила
Пожарната в Шумен се сдоби с 9 нови автомобила / netinfo

В навечерието на професионалния си празник - 14 септември - шуменските огнеборци получиха 9 нови противопожарни автомобила. По думите на ръководителя на регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението"-Шумен инж. Иван Иванов 3 от тях са среден клас, 3 - лек клас, 1 от тежък тип, а 2 са специализирани.

„Имаме да получим и още 5 нови автомобила, които вече са в София и до месец октомври ще бъдат при нас. Така техниката в цялата област ще бъде подменена. Ще бъдем оборудвани по най-съвременните изисквания", каза той и увери: „Хората в област Шумен вече могат да се чувстват по-сигурни".

Последва освещаване на новополучената техника, което извърши отец Димитър. Гражданите на Шумен пък имаха възможност да се докоснат до съоръженията на специално подготвена за тях демонстрация.

Гвоздей в програмата безспорно беше автомобил с 30-метрова стълба, чрез която показаха как биха могли да евакуират хора от висока сграда.

Инж. Иван Иванов заяви още, че произшествията през миналата година са били 722, като пожарите от тях са 323. „Лъжливите" повиквания пък са били 23, но по думите му само 2-3 от тях са били злонамерени. Като най-голям проблем инж. Иванов посочи незапълнения към момента с близо 15 % щат.