Над 250 служители на МВР ще охраняват 450 секции в Кърджалийско
Над 250 служители на МВР ще охраняват 450 секции в Кърджалийско / netinfo

Над 252 служители на областната дирекция на МВР в Кърджали ще бъдат пряко ангажирани с охраната на 450 секции, 9 от които подвижни, на предсрочните парламентарни избори за народни представители на 5 октомври. Това заяви на нарочна пресконференция началникът на отдел „Охранителна полиция” в дирекцията Недан Хаджиев.

По думите му за пълното обезпечаване на изборния процес, от дирекцията са поискали осигуряването на допълнителни сили. Към охраната на изборите в родопския град ще се включат 60 служители от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, 45 жандармеристи и 50 граничари от ГД  «Гранична полиция».

 

Хаджиев оповести още, че във връзка с провеждането на изборите на 5 октомври в областната дирекция на МВР-Кърджали е създаден щаб, чиито екипи ще обработват постъпващите сигнали за нарушения на изборното законодателство. По думите му направено е и охранително обследване на помещенията, в които ще се намират секциите. Констатираните досега нередности трябва да бъдат отстранени през следващата седмица, каза още Недан Хаджиев.