Нови автобуси от догодина
Нови автобуси от догодина / DarikNews.bg

От началото на следващата година транспортният парк на Стара Загора ще бъде обновен с 50 чисто нови автобуса. Необходимите средства за това-около 30 млн лева, ще бъдат осигурени чрез ОП „Регионално развитие" по т.нар. транспортен проект.

В момента по него се изграждат над 8 километра велоалеи, рехабилитира се контактната мрежа на тролеите, обновяват се спирките, закупуват се тролейбуси, поставя се телематика, ремонтират се токоизправителните станции, припомни кметът Живко Тодоров.

„Удовлетворена съм от свършеното по проекта за градския ви транспорт.Напредъкът по него е добър и се надявам да бъде реализиран в този програмен период.

Добрата новина е, че освен нови тролеи Стара Загора може да има и нови автобуси чрез допълнение и разширение на транспортния проект. Доставянето на новите автобуси ще облекчи изцяло градския транспорт, а чрез електронните спирки ще се получи едно по-добро управление на трафика", коментира бившият регионален министър и водач на листата на ГЕРБ за Стара Загора Лиляна Павлова. Тя посети обектите в Стара Загора, които се изпълняват по ОП "Регионално развитие".