Партиите регистрираха листите за изборите
Партиите регистрираха листите за изборите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

18 партии и 7 коалиции се регистрираха за предстоящите избори, съобщи за Дарик радио шефът на 16-та Районна избирателна комисия Деница Чингарова. По думите й не е имало никакви проблеми с регистрациите, като само се е наложило на някои партии да бъдат дадени допълнителни указания, които са спазени в срок.   25 са регистрираните листи в областта, уточниха от 17-та РИК.

Бойко Борисов оглавява градската листа на ГЕРБ в Пловдив, а начело на областна листа за е Методи Андреев. Социалистите залагат на Георги Търновалийски за Пловдив, а на първо място в листата на БСП- Лява България в Пловдивска област е  Димитър Дъбов.  АБВ залага на  Борислав Борисов и ген. Валентин Петров. Пловдивските лидери на ДПС за изборите са  Венцислав Каймаканов и Джевдет Чакъров. Реформаторският блок избра за водач в града урологът Димитър Шишков, а в областта е земеделският лидер Николай Ненчев. Водещите фигури в предизборните листи на Коалиция „Патриотичен фронтНФСБ И ВМРО" са бившият кмет Славчо Атанасов и Борис Ячев. Листата на  Атака в града на тепетата оглавява Павел Шопов. Николай Бареков и Мартин Иванов са пловдивските водачи на ББЦ.

В Смолян водач на листата на ГЕРБ е Даниела Дариткова, начело на БСП лява България е Дора Янкова, а за вота на родопчани ще се състезава от ДПС Мустафа Карадайъ. Голямата изненада се оказа водачът на листата на реформаторите Ариф Агуш, който беше два мандата депутат от ДПС. От АБВ пък заложиха на собственика на местна кабелна телевизия -Петър Кадиев.

Генерал, юрист, медиен магнат, бизнесмен, лекар, филолог и историк. Това са водачите на листите на основните политически партии в 13 МИР-Пазарджик. Начело на листата на ГЕРБ застана генерал-майор професор Стоян Тонев.  БСП избра да се довери за водач в Пазарджик на Янаки Стоилов.  Делян Пеевски оглави листата на ДПС в Пазарджик, а второто място иненадващо бе отредено на бившия спортен министър Мариана Георгиева. Традиционно листата на „Атака“ и тази година се води от професора по история Станислав  Станилов. Местен бизнесмен и настоящ общински съветник  застана начело на листата на „България без цензура“. Още едно местно лице оглави листата на Реформаторски блок. Областният координатор на „Движение България на гражданите“ Бойка Маринска влиза в битката за разпределяне на деветте депутатски мандата в региона.  Директорът на една от частните клиники в Пазарджик доц. д-р Стайко Спиридонов води местната листата на АБВ.