Крадци задигат телевизори от жилища в Шумен
Крадци задигат телевизори от жилища в Шумен / netinfo

Два LCD телевизора са били откраднати от жилища в Шумен вчера, информират от ОД на МВР. По данни на полицията за времето от 10:40 до 12:00 часа неизвестен чрез взломяване на секретен патрон на входна врата е проникнал в жилище на ул. „Китка" и е откраднал LCD телевизор марка "LG"- 22 инча и дистанционно за него. За времето от 11:00 до 12:30 часа пък по същата схема е проникнато в жилище на ул. „Д-р Петър Берон" и е откраднат LCD телевизор марка "Samsung"- 23 инча, дистанционно за него и ръчен часовник марка "Kontakt".

ОД на МВР-Шумен препоръчва:
Ако забележите около дома ви (пред входа, на стълбищната площадка, между етажите) лица с подозрително поведение или чуете нетипичен шум от трошене, рязане, чупене, внимателно огледайте и без да издавате присъствието си информирайте полицията.

Не оставяйте безучастни, ако престъпници опитват да оберат съседите ви! Опитайте се да запомните марката и номера на автомобила на подозрителните лица, както и сведения за външния им вид.

Не влизайте в разбито жилище. Запазете спокойствие и се обадете в полицията. Не пипайте нищо до идването на полицейските органи.