17-ия рожден ден на Дарик изцяло в подкрепа на кандидатурата ни за културна столица на Европа
17-ия рожден ден на Дарик изцяло в подкрепа на кандидатурата ни за културна столица на Европа / Дарик Пловдив

„На многая лета“, в изпълнение на тенора от пловдивската опера Ивайло Михайлов и обственика на единственото частно национално радио Радосвет Радев, взриви публиката на партито за 17-годишния рожден ден на Дарик Пловдив. Г-н Радев впечатли всички с великолепния си басов глас, а Ивайло Михайлов призна, че Дарик е неговото радио още от студентските му години и протестите през 97-ма. Освен това впечатляващо и първо по рода си изпълнение, гостите имаха възможност да присъстват на още няколко културни акцента в празничната програма, в подкрепа кандидатурата на Пловдив за европейска столица през 2019г.

Журналисти на Дарик радио от цялата страна и интернет компанията Нет инфо, която е най-голямата информационна уеб мрежа в България, направиха първата по рода си нощна разходка в Пловдив. Техен гид бе лично заместник-кметът по културата Стефан Стоянов, който в продължение на час разказваше запалено  историята на най-известните и интересни забележителности в града. Една от по-дългите спирки по време на нощния тур бе в квартал „Капана“, известен като „пловдивското Сохо“, където има десетки занаятчийски работилници и арт ателиета. Идеята възникна внезапно навръх празника на Дарик Пловдив, също в подкрепа кандидатурата на града за Европейска столица на културата.
Стоянов определено спечели вниманието и симпатиите на всички журналисти, като в непринудена обстановка акцентира върху предимствата на града ни пред останалите кандидати в надпреварата. Най-много въпроси задаваше Людмил Кърджилов от Darik Nostalgie, а водещият на "Седмицата" Кирил Вълчев бе готов и за втори нощен тур през Стария град.

Преди среднощната разходка присъстващите на партито имаха уникалната привилегия да слушат на живо оперния певец Ивайло Михайлов, който изпълни в ресторант"Евмолпия" на Новотел Пловдив „Наздравица“ от операта „Травиата“ на Верди и арията „Nessun dorma“ от операта „Турандот“ на Пучини. Гостите чуха и неговата версия на песента Volare, чиято премиера бе в ефира на Дарик Пловдив в предаването “Историята на…“ през април.

Димитър Туджаров – Шкумбата и водещите на "Дарик кафе" Михаил Дюзев и Иво Райчев представиха камерния спектакъл „Приятели мои“ , също в подкрепа на кандидатурата на града ни за европейска столица на културата.

Нощната разходка приключи на обновения Римски стадион в центъра на града.
До зори празникът продължи в арт клуб „Библиотеката“, където журналистите демонстрираха завидни гласови данни на импровизираното караоке парти, а след това взеха първи уроци по кадрил от известния инструктор по танци и водещ на “Непознатата музика” по Дарик – Гаро Узунян.