Кметът награди медалисти от състезания в Китай и Великобритания
Кметът награди медалисти от състезания в Китай и Великобритания / снимки: Дарик Варна

Кметът Иван Портних награди спортистите от Варна, които успешно участваха  във ІІ-те Младежки олимпийски игри в Китай, както и Стела Енева – медалист от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания.  По време на състезанието, което се проведе в Суонси, Великобритания, Стела Енева стана европейска шампионка в дисциплините хвърляне на диск и тласкане гюле.

Достойно се представиха и младежите в Нанджин, Китай - Душко Благовестов, състезател на боксов клуб „Черно море”, спечели сребърен медал в турнира по бокс, категория 56 кг, с което стана най-добре представилият се варненски участник на олимпиадата. Треньор на състезателя е Димо Савов.

Грамоти получиха Катерина Маринова  - художествена гимнастика, състезателка на СКХГ „Чар - ДКС”, която се класира на 9-то място на квалификациите в индивидуалната надпревара на отделните уреди. Треньор на състезателката е Филипа Филипова.

Представител на Джорджия Кадоглу също получи грамота от името на младата плувкиня. Кадоглу е състезателка на СК „Астери” и в Нанджин - в сериите на 200 м бруст, завърши с 2:34.45 минути,  което я нареди на 11-то място. Постигнатото време от състезателката е подобрен национален рекорд за девойки старша възраст. Треньор на състезателката е Гергана Василева. Тримата състезатели са възпитаници на Спортното училище „Г. Бенковски” в морската столица.

Медалистите получиха почетен знак на кмета, а всички участници в състезанията – грамоти.

„За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя с успехите, които извоювахте . Варна отново има свои медалисти в едни от най-престижните международни спортни състезания, което е поредно доказателство за качеството и класата на нашите спортни школи. Всички се гордеем с Вас, вярвам, че Ви очакват още много победи, а благодарение на тях, името на Варна ще се чува навсякъде по света като символ на успеха“,  каза кметът Иван Портних. Гост на церемонията бе и Иван Луков, председател на общинския съвет.