Дунав с важни предизвикателства в средата на седмицата
Дунав с важни предизвикателства в средата на седмицата / netinfo

Представителният мъжки тим и юношите до 17 г. на ФК "Дунав" предстои да изиграят важни мачове в средата на седмицата.

Момчетата на Веселин Великов излизат срещу "Черноморец" Балчик в мач от предварителната фаза на турнира за Купата на България. Както вече съобщихме единствено те от всички отбори в областните и "В"-групата на Североизток изразиха желание за участие в надпреварата. Двубоят започва от 17 ч. на 3 септември, сряда, и ще се играе на неутрален терен на стадиона в Нови пазар. Ръководството е поставило цел класиране максимално напред в турнира и победата няма алтернатива пред футболистите от представителния дунавски тим.

Точно по същото време от 17 ч. на Градския стадион в Русе малките "дракони" на Емил Иванов излизат срещу "Несебър" в мач от петия кръг на Елитната юношеска група до 17 г. Дунавци отстъпиха при гостуването си на "Славия" с 0:1 през миналата седмица и ще търсят първата си победа в шампионата. Тимът от морския град пък успя да спечели първа точка след 0:0 при домакинството си на "Ботев" Пловдив.

Междувременно железният бранител Мартин Цирков, който се завърна в Русе преди година след мачове за "Сливен" и "Спартак" Варна ще претърпи нова операция. Както вече съобщихме, той поднови тренировки през лятната подготовка след хирургична интервенция, но се оказа, че все още има проблеми с едното коляно. Той сподели, че вече е насрочена нова операция на предна кръстна връзка в Плевен.