Промени в движението заради ремонта на бул. „Овча купел”
Промени в движението заради ремонта на бул. „Овча купел” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

От 4.30 часа на 2 септември до 24.00 часа на 14 септември се зaбранява влизането на автомобили по бул. "Овча купел" в участъка между ул. "Любляна" и ул. "Коломан", съобщи пресслужбата на Столичната община.

По изключение ще се пропускат коли на лица, живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и превозни средства на работещите и обслужващи обекти и клиентите им.

Автобусите с номера 73, 103 и 107 ще се движат по променен маршрут, както следва: автобус "73" - само в посока към ж. к. Гоце Делчев - от ж. к. „Овча купел" по маршрута си до ул. "Боряна", направо по ул. "Монтевидео", наляво по бул. "Никола Петков", наляво по ул. "Любляна" и по маршрута до ж. к. Гоце Делчев.

Автобус 103 ще се движи от автостанцията "Овча купел", наляво по бул. "Овча купел", надясно по бул. "Цар Борис III", надясно по бул. "Никола Петков" и по маршрута до вилна зона "Бонсови поляни" - двупосочно, автобус 107 - от Боянската
църка по маршрута до бул. "Никола Петков", наляво по бул. "Никола Петков", наляво по ул. "Любляна" и по маршрута до кв. "Карпузица" - двупосочно.

Колите от линиите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци от маршрута. Закриват се спирките "Околовръстен път" на ул. "Ал. С. Пушкин", след "Околовръстен път" в посока към бул. "Цар Борис III; двупосочна спирка "бул. Ал. С. Пушкин" на ул. "Ал. С Пушкин"; двупосочна спирка "кв. Павлово" на ул. "Ал. С. Пушкин".

Разкрива се временна спирка за автобусна линия 73 на ул. "Монтевидео" при ул. "Боряна" в посока към бул. "Никола Петков".