Вложители в КТБ отново излязоха на протест
Вложители в КТБ отново излязоха на протест / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

"Порожанов, засрами се! Не ни подхвърляй трохи!" Такива плакати носеха вложителите в КТБ, които излязоха на пореден протест днес пред БНБ. Те бяха няколко десетки и протестът им този път се пренесе и пред президентството.

Освен плакатите, с които държат гуверньора Иван Искров отговорен, този път недоволните носеха и надписи, предизвикани от изказването на служебния финансов министър Румен Порожанов, в което казва, че е възможно да се даде достъп до 500 или 1000 лева от депозитите:

"Порожанов, засрами се! Не ни подхвърляй трохи" - този бе най-масовият плакат на протестиращите.

"Това е гавра с нас, поредната марионетка, която изпълнява явно някакви задкулисни игри. Иначе не мога да си представя как в 21 век в България могат да се изправят и да ни говорят да си вземем от собствените пари по 500 лв.", каза Павлина. Жената има рядка болест и лекарствата й на месец струват между 300 и 500 лв, предава БГНЕС.

"Порожанов да се оттегли, не може да се справи. Това са шепа некадърници", каза тя и добави, че е доцент доктор на науките, събирала спестяванията си с 38 години работа. Оцелява благодарение на съпруга си и дъщеря й в чужбина, която изпраща пари.

Сред протестиращите бе и бременната в седми месец жена, която също успява, благодарение на човека до себе си, но и при нея всичките й пари са в КТБ. Жената е категорична, че невинни в ситуацията няма и това е една колективна вина на много институции, сред тях и прокуратурата.

Протестиращите бяха и явно афектирани от думите на президента, че КТБ е изолиран случай. Чуха се изказвания, "че е срамота за един президент да заеме позиция, която да не е в подкрепа на неговия собствен народ".

"Кой е той, че да дава мнението за КТБ дали е изолиран случай", питаха протестиращите.

Хората поискаха отново съд за всички виновни.