Реформаторският блок регистрира листата си в РИК-Плевен
Реформаторският блок регистрира листата си в РИК-Плевен / dariknews.archive

На 1 септември 2014 г., Реформаторският блок регистрира в РИК-Плевен листата си с 13 кандидати за народни представители.

Водач на листата е Найден Зеленогорски, следван от областния председател на СДС, д-р Марияна Лазарова. На трето мяст е областният лидер на БЗНС Милчо Илиев, а на четвърто е Тодор Еленков - председател на ДСБ-Плевен.

Петото място в листата заема Христо Таслаков - общински председател на „България на гражданите", следван от Мария Монова - зам.-директор на Дирекция „Военноисторически музеи" - Плевен, бившият председател на ОбС - Червен бряг Ивайло Иванов, председателят на СДС - Плевен Пепо Петков и д-р Николай Милев - лидер на ДСБ - Червен бряг.

На десето мясво в листата е Красимира Лилова - областен секретар на СДС - Плевен, а след нея се нареждат Преслава Дилкова, Валентин Калапиш - председател на СДС - Кнежа и Крум Пашовски - предприемач - представител на БНД.

„Листата ни е добре балансирана и откъм представители на отделните партии в Реформаторския блок, чийто брой вече е седем", сподели след регистрацията водачът на листата на реформаторите в Плевен, Найден Зеленогорски.

Той посочи, че РБ ще се стреми да получи в Плевен повече от 9 000 гласа т.е. толкова, колкото взеха общо партиите в него на предишните парламентарни избори.

„Силно се надявам да имаме един сигурен мандат и остатък, за да се борим за втори. Смятам, че имаме сериозен потенциал, както в Плевен, така и в земеделските райони на областта", каза Зеленогорски. „Целта ни е едно възможно най-добро представяне, за да се опитаме да бъдем нормализиращ и стабилизиращ фактор в българския Парламент.

Относно вероятността за коалиция с ГЕРБ, той сподели, че е направил предложение, веднага след изборите в Реформаторския блок да бъде проведен вътрешен референдум, за да бъде чут гласът на избирателите по тази тема. Според него, поне половината от хората трудно биха приели каквато и да е форма на сътрудничество с ГЕРБ.