Борисов към Туск: Уверен съм, че със заемането на този пост ще засилите лидерството на ЕС
Борисов към Туск: Уверен съм, че със заемането на този пост ще засилите лидерството на ЕС / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до министър-председателя на Полша Доналд Туск по повод на избирането му за председател на Европейския съвет, съобщи пресцентърът на политическата формация.

„Уверен съм, че със заемането на този най-висок пост ще засилите лидерството на Европейския съюз и ще бъдете важен фактор за стабилност в общността", пише Борисов.

Лидерът на ГЕРБ пожелал на Туск да пренесе забележителните си успехи като премиер на Полша и на европейско ниво.

"Като председател на най-голямата дясно-центристка партия в България ще подкрепям усилията Ви за засилване на интеграцията между страните-членки, за да не допуснем разделяне в Европа на държави от Еврозоната и такива извън нея. Вярвам, че с общите усилия на всички отговорни политици в Европейския съюз, ще успеем да преодолеем антиевропейските и популистките идеи, които намират широка почва през последните години", е написал още председателят на ГЕРБ в поздравителния адрес.