Удари първият звънец в Спортното училище в Плевен
Удари първият звънец в Спортното училище в Плевен / obshtina.pleven

С празничен ритуал беше открита новата учебна година в Спортното училище „Г. Бенковски" в Плевен. Гости на събитието бяха заместник-министърът на спорта Калин Каменов, депутатът от 42-ото Народно събрание Владислав Николов, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, началникът на Регионалния инспекторат по образование Албена Тотева и др.

След издигане на националния трибагреник под звуците на химна бяха прочетени поздравителни адреси от служебните министри на образованието и спорта доц. Румяна Коларова и Евгения Раданова.

Лошата новина е, че лятото и ваканцията свършиха, а добрата - че всички вие ще учите в обновена сграда с всички условия за разгръщане на спортния ви талант, обърна се към учениците заместник-министър Калин Каменов.

„Високо оценяваме усилията и на преподавателския екип, и на учащите се, да отстояват името на първото в страната спортно училище, за амбицията и волята да бъдат начело, за енергията да са достойна емблема на града ни.

Убедени сме, че и занапред Спортното училище "Георги Бенковски" ще бъде истинска школа за израстване на млади таланти, чиито победи ще ни правят горди.", каза в приветствието си проф. д-р Димитър Стойков.