Зелените: Много хора са разочаровани от Реформаторския блок
Зелените: Много хора са разочаровани от Реформаторския блок / снимка: БГНЕС, архив
Зелените: Много хора са разочаровани от Реформаторския блок
74550
Зелените: Много хора са разочаровани от Реформаторския блок
  • Зелените: Много хора са разочаровани от Реформаторския блок

На предстоящите избори „Зелените" ще се борят поне за 1 процент от гласовете на избирателите, който ще им гарантира партийна субсидия. По-малко от седмица, след като преговорите с Реформаторския блок се провалиха заради искането „Зелените" да платят 170 хиляди лева за финансиране на кампанията, Борислав Сандов от зелената партия заяви, че в листите на Реформаторите има твърде много сенки от миналото.

„Реформаторският блок не предлага истинска реформа на страната, а реанимира лица и субекти", заяви Сандов.

Финансови разногласия за плащане на депутатско място в листите провалиха миналата седмица общото явяване на партиите от Реформаторския блок със Зелените, които отново ще участват на парламентарните избори самостоятелно.

Борислав Сандов, съпредседател на зелената партия заяви, че дори и да не влязат в парламента ще се борят за държавна субсидия:

„На тези избори дори да не успеем да прекрачим прага от 4%, за нас е много важно да преминем процента, свързан с предоставянето на държавна субсидия, защото за 6 години на мускули виждаме колко е трудно. За нас това не е бизнес и го казахме ясно на Реформаторския блок. Не знам дали това е общ ценоразпис или е конкретно за нас, но трябваше да се участва със 70 до 100 хил. като партия, а от друга страна, всеки кандидат на по-водеща позиция, трябваше да осигури определено финансиране - например за второ място в София - горе-долу в същия размер".

В листите на реформаторите има твърде много сенки от миналото, смята Сандов.

„За нас въпросите се решиха още по време на преговорите, но това, което наблюдавам, е, че много хора са разочаровани от това, което виждат като листи. Още повече, когато виждаме в тях хора, които са там, само защото са синове на бащите си, а не заради това, че са се доказали с нещо. За мен това беше тяхна огромна грешка и издава, че целта им не е истинска реформа в страната и нова политика, а по-скоро някаква реанимация на съществували субекти и лица", добави той.