Сериен убиец води 200 дела срещу държавата
Сериен убиец води 200 дела срещу държавата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Серийният убиец Митко Харакчиев води над 200 дела по Закона за отговорността на държавата и общините. Това съобщиха пред "Труд" от управата на местата за лишаване от свобода.

Убиецът, който до края на живота си ще лежи в Старозагорския затвор, се жалвал за щяло и нещяло пред органите на Темида.

"Той е един от емблематичните затворници, които непрекъснато пишат жалби, водят дела и по този начин си осигуряват разходки извън затвора", коментира Росен Чиликов, председател на Районния съд в Стара Загора.

Митко Харакчиев се сдоби с доживотна присъда, след като уби двама мъже от Старозагорско. Други две негови жертви оцеляха след куршум в главата. Според психолози Харакчиев е човек, който изпитва особено удоволствие от екзекуциите.

Преди да прекрачи прага на затвора за първи път, Харакчиев имал малка фирма за внос на млечни храни, която бързо фалирала. Дължал пари и започнал да се занимава с кражби и измами. През 1998 г. влиза за първи път в килия. Освободен е през 2001 г., но жена му го напуснала. Така Харакчиев отново се захваща с тъмни дела. Започнал да краде микробуси "Мерцедес". И разстрелвал собствениците им.