Проф. Минчо Минчев свири в Габрово на 1 септември
Проф. Минчо Минчев свири в Габрово на 1 септември / 100 вести

На 1 септември от 19 часа в голямата зала на Дома на културата „Емануил Манолов“ ще гостува със самостоятелен концерт прославеният цигулар габровецът Минчо Минчев, пише във водещата си статия вестник "100 вести". Поводът е 50 години от откриването на Дома на културата „Емануил Манолов“, една от най-големите многофункционални сгради за култура в България с модерни за времето си технически съоръжения.

Други теми от изданието:

Пета поредна година археологът от Хасково и близък приятел на Невена Коканова събра приятели, почитатели и познати в къщата си в Чомаците (село Иглика), за да почетат па-метта на голямата актриса и прекрасен човек. В изпълнения със спомени за нея двор на 100-годишната къща заприиждаха гости от близо и далеч, че дори и живеещи в чужбина българи.

На територията на областта има регистрирани 13 огнища на заболяването син език, които са потвърдени от резултатите от лабораторните изследвания, съобщи д-р Георги Гинев от ОД за безопасност на храните. Тези огнища са в 12 населени места. Към известните досега случаи в Борики, Бериево, Севлиево и двата квартала на Габрово Рязковци и Недевци, са се прибавили още две огнища в Плачковци, едно в Бойновци, и три огнища в Тревненската община – Радевци, Кесийци и Белица.