Дерменджиев: У нас още имаше еуфория и умора
Дерменджиев: У нас още имаше еуфория и умора / Радка Минчева

Лудогорец и Берое завършиха наравно 1:1 в последния мач от седмия кръг в А група, след зрелищен и интерес мач. Гостите могат да съжаляват за пропуснатия шанс да вземат три точки от шампиона, като имаха по-чистите положения на "Лудогорец Арена". След края на празненствата за влизане в групите на Шампионската лига, Лудогорец се нуждаеше от време, за да тръгне напред и да търси голове срещу Берое, и накрая точката бе най-логичният резултат за домакините.

Разградчани загубиха първи точки у дома в А група от месец март насам, а Берое доказа, че се намира във фантастична форма, макар че пропусна да вземе четвърти пореден успех.

Лудогорец бе без част от титулярите си в Шампионската лига, като почивка получиха Козмин Моци, Роман Безяк, Георги Терзиев, Светослав Дяков, Данчо Минев.

Преди началото на двубоя, бе направена и първа копка на новата трибуна на "Лудогорец Арена", която ще носи името на Козмин Моци.

Мачът бе обещаващ за наблюдаване от футболните фенове, но арбитърът Станислав Тодоров се опита още от началото да си създаде главоболия, като отсъди пресилена дузпа за Лудогорец в шестата минута.

Върджил Мисиджан се строполи в наказателното поле много леко, след съприкосновение с Ковачевич, и нарушение бе трудно да се види. Благой Макенджиев обаче се прояви страхотно в рамката, като спаси удара на Юнес Хамза от бялата точка.

В 10-та минута обаче Станислав Тодоров допълнително разсърди гостите от Берое, като не даде дузпа в тяхна полза. Елиаш стреля и топката се отби в ръцете на Александър Василев, в наказателното поле. Макар че повторенията не показаха точно колко близо са ръцете до тялото на защитника, гостите имаха основания да претендират за единайсетметров наказателен удар. Тодоров не уважи мнението на старозагорци, но остана да спори с тях в пеналта, докато бе пуснал и играта да върви.

Мачът продължи във вихрено темпо, и в 22-та минута Берое откри резултата. Пас по конец на Елиаш изведе Салим Керкар отляво, той надбяга Кайсара и стреля по диагонал под плонжа на Владислав Стоянов.

До края на първото полувреме старозагорци бяха по-активни, срещу стреснатия от гола във вратата си тим на домакините, в който най-деен бе Върджил Мисиджан.

Берое обаче имаше по-интересните атаки, и стигаше по-често до ситуации, които можеха да застрашат Владислав Стоянов.

През второто полувреме и двамата треньори направиха доста промени в съставите си, и с освежени сили, Лудогорец тръгна да търси обрат.

Докато разградчани обаче се изнасяха в предни позиции масирано, Жуниор Мапуку направи невероятен пропуск. Той бе изведен сам срещу Владо Стоянов, стреля мощно от 11-12 метра, а топката се отби в напречната греда.

В крайна сметка Лудогорец успя да стигне до своето - гол и изравняване - в 68-та минута. Александър Барт направи 1:1, след като засече с глава центриране на Дани Абало от пряк свободен удар.

Домакините продължиха да настояват в опитите си, а Берое остана да действа на контраатака в оставащите двайсетина минути от срещата.

В 77-та минута Жуниор Кишада бе изведен от Марселиньо сам срещу Макенджиев, но стражът спаси. Три минути по-късно Барт пропусна да се превърне в големия герой за Лудогорец, и ударът му с глава мина на половин метър от гредата.

В добавените минути Берое имаше шанс да нанесе последен удар, след като Димо Бакалов получи на чудесна позиция от Керкар, но шутът му прелетя на педя от страничната греда.

 

В крайна сметка, двата състава взеха само по една точка от сблъсъка, последен от седмия кръг на А група, и остават с равен брой точки - по 12, зад ЦСКА, Ботев и Литекс.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев прие спокойно равенството 1:1 с Лудогорец от 7-ия кръг на А група и заяви, че то е резултат от еуфорията и умората след мача срещу Стяуа през седмицата.

„Имаше всичко в този мач, но резултатът не е добър за нас. Мачът лошо тръгна с този гол и оттам се наруши играта ни и трябваше доста време да мине, докато влезем в двубоя. Второто полувреме беше различно и имахме няколко ситуации, които не успяхме да реализираме.“

„Всеки изпуска дузпа, това не може да ни повлияе. Видяхте Стяуа какви дузпи изпусна. Трябваше да направим нужното, за да победим“, каза наставникът пред камерите на телевизия "Диема".

„Дадоха всичко, което могат, но заради мача със Стяуа доста от играчите се изтощиха физически и психически. Когато някои хора ги няма, се усеща. Трудно е когато има мачове през 3-4 дни. Колкото и да се говори, колкото и да се изживява и да казваме, че е отминала, еуфорията от класирането в групите на Шампионската лига я има, колкото и играчите да говорят, че ще играят на 100 процента. Трябва време, докато се приземят.“

„Всеки си има мнение. Чета, гледам, слушам, но доста неща от кухнята не се знаят навън.“

„Аз съм доволен от нашите играчи и много пъти казвам, че ние сме едно. Независимо кой играе в такъв мач, той трябва да дава максимума, за да побеждаваме. Ние сме един отбор, който има определен стил. Не знам колко жълти картони имаше, може би имаше основания за червени. Срещу такъв футбол се играе бързо, технично, като не даваш топката и не им позволяваш да те приближават.“

„Контролни срещи не предвиждаме, тъй като искам да освободя играчите от тези мачове. Ние играем достатъчно. Искам да наваксаме функционално това, което ни липсва сега.“

 

„Още от началото казах, че Берое е един от отборите, срещу които ще се играе трудно. Умело затварят пространството и щом отбележат гол, мачът тръгва в друго русло, което е удобно от тях.“