Китайци снимат риалити шоу в Момчиловци
Китайци снимат риалити шоу в Момчиловци / netinfo

Китайци снимат риалити шоу в Момчиловци. Селото има връзки с азиатската република заради киселото мляко, което се произвежда там с марката "Момчиловци". Седем участници са настанени в момчиловски къщи, където ще водят досущ като живота на местните.

Ще цепят дърва, ще се учат как се точи родопски клин, ще плетат на две куки и ще вадят картофи по нивите на стопаните. Без преводач, избраниците на китайската млечна компания ще се потопят в ежедневието на родопчани за пет дни, после ще „оцеляват” още толкова самостоятелно с определен бюджет.

Шоуто се финансира от фирмата „Брайт”, която очаква годишният оборот от продажбата на кисело мляко „Момчиловци” в Китай през 2014 г. да стигне 75.5 млн. евро /640 млн. юана/. Седемте участници в риалити формата са избрани сред 5000 желаещи да посетят родопското село, каза Джесика Ху – браншови мениджър в компанията.

Договорът за сътрудничество между Момчиловци и компанията изтича през 2018 г. Гостите подариха на детската градина мултимедия и спонсорираха довършването на мултифункционалната спортна площадка в селото с 8 000 лв.