БСП - Лява България регистрираха листата си в Благоевград
БСП - Лява България регистрираха листата си в Благоевград / netinfo

"БСП - Лява България" регистрираха листата си в РИК - Благоевград. В тази връзка в областния център се очакваше да пристигне и водачът Кристиян Вигенин, който обаче останал в столицата, заради служебни дела. Вместо него за регистрация в РИК дойдоха вторият и последният в листата- д-р Владимир Панев и Емил Костадинов, и областният председател на социалистите Юлиян Гошев.

"Това е една листа, която респектира с хората в нея, рамкирана е от две силни политически фигури - Кристиян Вигенин и Емил Костадинов. Втората предпоставка за успех е нашата политика е насочена към 90% от българските граждани, защото е социална", каза веднага след регистриране на листата Юлиян Гошев. На въпрос на Дарик, към момента има ли напрежение в местната структура, предвид, че голяма част от кандидатите за депутати не присъстваха на представянето на листата, Гошев бе категоричен, че хората в партията са единни.

"Това,че някои отсъстваха, е заради ангажименти. Други пък са на почивка. Но скоро всички ще сме на лице и тръгваме да правим една силна кампания", каза още областният лидер на червените. "БСП - Лява България" са четвъртата политическа сила, регистрирала се в РИК - Благоевград за предстоящите избори.

След брожения в партията, листата за МИР 1 бе утвърдена от НС на БСП. Първи в нея е бившият външен министър Кристиян Вигенин, следван от общинският лидер на партията и директор на МБАЛ - Благоевград д-р Владимир Пандев. Третото място е отредено за представителя на земеделците Спас Панчев, като веднага след него се нарежда зам.-областния управител Димитър Капитанов. Петото място е за директора на Пътно управление Христо Атанасовки, следван от зам.-кмета на Гоце Делчев Богдан Боцев.

Останалите кандидати в лявата листа са Красимира Манова, Николай Дундалов, Костадин Дурчов, Николай Георгиев, Магдалена Пиринска, Стефка Тинева, Юсуф Чаушев, Пирин Нестеров, Младен Пачаджиев, Йорданка Атанасова, Ангел Камбуров, Милан Богдански,Мария Таушанова, Бойко Доленски и депутатът в 42-то НС Емил Костадинов.

"Нашата листа има предимство пред останалите, заради това, че една силна фигура като Емил Костадинов ще я тласка напред", каза при представянето на кандидатите Кристиян Вигенин.