ГЕРБ-Шумен представи листата си, очаква минимум два спечелени мандата
ГЕРБ-Шумен представи листата си, очаква минимум два спечелени мандата / netinfo

ГЕРБ представи листата си от 12 кандидати за народни представители за област Шумен. Първи в листата е инж. Любомир Христов, бивш началник на полицията в Шумен и депутат от предходния Парламент, следва Донка Иванова - директор на СОУ "Сава Доброплодни" и също депутат от 42-то Народно събрание. На трето място е отново човек от сферата на образованието - директорът на училището във Венец Селиме Кърджалиева, четвърти е университетския преподавател проф. Стефан Желев, следва колегата му проф. Борислав Беджев, шести в листата е бившия кмет на Върбица Рефайтин Сефер, след това е адвокат Ралица Тодорова, а след нея д-р Стоян Тодоров от МБАЛ-Шумен. Листата допълват общинският съветник от Шумен Карен Гарабедян, Христо Николов от общиснката организация на ГЕРБ в Нови пазар, който е и офицер от запаса, Галина Петкова, която е логопед и на последното дванайсто място е Вероника Димова - експерт по европроекти в Община Смядово.

„Листата е свързана с традицията от миналата година, тя представя целия спектър от активисти и членове на ГЕРБ", заяви областният лидер на партията проф. Добрин Добрев.

ГЕРБШумен представи листата си очаква минимум два спечелени мандата
netinfo

„Ние сме един отбор, в нашата листа няма участвали или печелили обществени поръчки", каза водачът на листата Любомир Христов. По думите му, кандидат-депутатите на ГЕРБ ще работят, за да върнат доверието на хората.

„Ще работим пълноценно в интерес на шуменските избиратели, защото проблемите в Шумен са твърде много, а и с наследството, което ни оставя предишното правителство, едва ли има сфера, в която да няма проблем", каза още Христов. Като друг приоритет за работа той посочи и преразглеждане на закона за МВР.

ГЕРБ-Шумен ще се бори за минимум два мандата от 30 многомандфатен район Шумен, стана ясно още по време на представянето на листата на партията. Проф. Добрин Добрев заяви още, че моментната политическа ситуация е удобна за ГЕРБ, но „От егоистична гледна точка ситуацията е удобна, за нас гребена на вълната е подходящ, но ако погледнем какво става в страната обаче положението е трагично, ако някой си мисли, че този който ще управлява ще е в комфортно състояние, просто няма реална представа за състоянието на страната", каза още областният лидер на ГЕРБ-Шумен.