Пеевски ще бъде депутат в следващото НС, категорични са от ДПС
Пеевски ще бъде депутат в следващото НС, категорични са от ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Делян Пеевски ще бъде депутат в следващото Народно събрание и ще продължи да работи за хората, както го е правил досега, каза в предаването "Седмицата" по Дарик Камен Костадинов от ДПС. Той определи като безумни слуховете, че Пеевски се готви да замине за Катар. Костадинов коментира и кандидатурата на бившия финансов министър Петър Чобанов за депутат от листите на ДПС. По думите му Чобанов е добър професионалист и Движението за права и свободи одобрява както неговата работа, така и работата на целия кабинет "Орешарски".

„Господин Пеевски ще бъде народен представител в следващия парламент и се надявам, че ще продължи да работи за хората, които са го избрали по начин, по който го е правил и досега. Ще се борим за подкрепата на българските граждани. Считам, че ще постигнем добри резултати", обясни депутатът от ДПС.

Той каза, че от партията ще се борят за доверието на всеки един гражданин.

„Кампанията, която ще води ДПС, ще бъде изключително позитивна и кампания на конкретни идеи, визии и политики. От страна на ДПС няма да чуете негативни квалификации, няма да участваме в каквито и да е било скандали. Кампанията ни ще бъде базирана на максимално много срещи с българските граждани, обиколки...", допълни той.

Камен Костадинов изрази надежда всички политически сили да признаят резултатите от тези избори и да не се влиза отново в цикъл на провеждане на предсрочни избор.

„Много е важно България след изборите да бъде България на политическа стабилност и всеки един да признае резултата и да намерим формула за съставяне на кабинет", коментира той.

Има партии, с които ДПС има съществени ценностни различия и с които няма как да се водят диалог, но сред тях не са БСП и ГЕРБ, допълни още Камен Костадинов.

Цялото интервю с Камен Костадинов може да чуете на Radio.DarikNews.bg