Сидеров: Ако искаме да дръпнем напред, трябва да излезем от махленското говорене
Сидеров: Ако искаме да дръпнем напред, трябва да излезем от махленското говорене / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

С протест срещу използването на български военни бази от армията на САЩ ще започне предизборната кампания на "Атака", съобщи лидерът на партията Волен Сидеров в "Седмицата" на Дарик. По думите му това ще бъде един от основните акценти по време на цялата кампания. Нашето основно послание е българският държавник "да не кляка пред чужди фактори", каза Сидеров и добави: "Ако искаме да дръпнем напред, трябва да излезем от махленското говорене".

"Планът Сидеров" срещу колониалното робство

Промени и изненади в листите няма да има, уточни Сидеров „Не търсим екзотика. Това е отбор от бойците, с които се школувахме последните години и на които имам доверие", допълни той и разказа за останалата част от идеите, които предлага партия „Атака":

"Основното ни послание е концентрирано в заглавието на нашата програма - "Планът Сидеров" срещу колониалното робство. Става дума най-вече за това, че в България това, което печели пари и генерира печалби, е в чужди ръце, монополни ръце. Първо, това трябва да се промени, второ, трябва да има наше производство, доходите ни да се приближат до европейските и да започнат да стават такива - нещо, което беше предлагано и в последния парламент и беше отхвърлено от точно Тройната коалиция - ГЕРБ, БСП, ДПС", коментира Сидеров.

"Между другото беше страшна спекулация с това говорене през последната година и ние издадохме една брошура какво направи "Атака" в 42-то Народно събрание. Там се вижда ясно, че всички неща, които сме предлагали през годините, сме ги предлагали и в този парламент и те дружно са отхвърлени от ГЕРБ, БСП и ДПС. Тази Тройна коалиция управляваше България, макар че формално беше мандатоносител БСП, подкрепен от ДПС. Същност ГЕРБ отхвърляше всички нащи неща - доходите да се дигнат, да изгоним монополите, да се върнат златните концесии, да се отвори трети и четвърти блок, да няма санкции срещу Русия. Това са все неща, за които българите като цяло са съгласни. Стена в парламента, а междувременно пропагандата обясняваше как Атака подкрепя това правителство. Същност Атака подкрепяше своите принципи", допълни той.

„Липсват мъже с характер. Има мъже с маса и килограми, но характерът е даденост, което през годините е трябвало да бъде развивано", коментира още Сидеров за хората в политиката и управлението.

Дейността на служебното правителство

Лидерът на „Атака" заяви, че се съмнява в способността на служебното правителство да организира едни честни и открити избори. Той обяви като скандално появата на документа, обявил Русия за заплаха. За да се предотврати „миникриза", българската позиция за съвета на НАТО, обявяваща Русия за заплаха за сигурността на страната ни, бе оттеглена в началото на тази седмица и тя ще бъде преработена. Това съобщи служебният премиер Георги Близнашки, малко след като президентът Росен Плевнелиев обяви документа за „изготвен от експерти" и съдържащ политическите позиции, споделяни от НАТО.

Волен Сидеров прогнозира една нестабилна България след изборите и един недобър парламент.

„България след изборите, при тези нагласи и промиване на мозъци, очаквам продължаване на колониалната политика и недобър парламент до момента, в който хора осъзнаят, че има нужда от промяна и махане на марионетките. България не е в цветущо състояние, но това е защото е вкарана в колониалния коловоз. Но за Борисов това е сложна материя и когато той не е на власт, казва, че държавата се разпада, а когато дойде, значи се е оправила", коментира Сидеров.

Цялото интервю с Волен Сидеров може да чуете на Radio.DarikNews.bg