Стефан Димитров в Ледена кофа. Подкрепя и кауза в помощ на жертви от домашно насилие
Стефан Димитров в Ледена кофа. Подкрепя и кауза в помощ на жертви от домашно насилие / DarikNews
Стефан Димитров изпълни предизвикателството "Ледена кофа". Подкрепи кауза в помощ на жертви от домашно насилие
74536
Стефан Димитров изпълни предизвикателството "Ледена кофа". Подкрепи кауза в помощ на жертви от домашно насилие
  • Стефан Димитров изпълни предизвикателството "Ледена кофа". Подкрепи кауза в помощ на жертви от домашно насилие

Председателят на местния парламент в Димитровград Стефан Димитров прие предизвикателството "Ледена кофа" от набиращата все по-голяма популярност световна инициатива в помощ на болните от ALS- амиотрофична латерална склероза, която е нелечима. Малко след 17:30 часа Димитров се заля с кофа ледена вода в градинката пред Община Димитровград, под знамената на ЕС, РБългария и общинското.

Предизвикателството към него отправи водачът на листата на "България без цензура" в Хасковско Борислав Игов, който „хвърли ръкавицата” също на първия в листата на ГЕРБ за избирателния район Делян Добрев и лидера на ДПС Лютви Местан, който води кандидатската листа в Хасковско.

Стефан Димитров в "Ледена кофа" Подкрепя и кауза в помощ на жертви от домашно насилие
netinfo

Както повеляват правилата на инициативата Стефан Димитров също отправи предизвикателство към трима души- неговият кум и общински съветник Петър Томов, директора „Производство” в "Неохим" Динко Драгиев и към своя син Димитър. Първите двама бяха категорични, че приемат и в понеделник, 17.30 ч., също ще са пред общината за „Ледена кофа”.

Стефан Димитров в "Ледена кофа" Подкрепя и кауза в помощ на жертви от домашно насилие
netinfo

Да подкрепят Стефан Димитров на площада днес дойдоха семейството му и колегите от сесийната група на "Да за Димитровград". Инициативата събра и любопитството на граждани, насядали по пейките там.

Стефан Димитров в "Ледена кофа" Подкрепя и кауза в помощ на жертви от домашно насилие
netinfo

Радвам се, че се включих в една такава кауза, но е важно да се подкрепят и социални каузи на местно ниво, подчерта Димитров, като призова към внимание за инициативата на новия Кризисен център за жертви на домашно насилие и трафик на хора, който се нуждае от обзавеждане. Центърът се намира на втория етаж в бившата Марбас болница, а помещенията вече са ремонтирани. Строителните дейности започнаха през октомври 2013 г., като инвеститор е американското посолство у нас.

Кризисният център е с капацитет 12 души, разполага с шест спални, дневна, трапезария, тоалетни, изолатор. Тоалетните и трапезарията са обзаведени, но липсват мебели- легла, гардероби, шкафове, маси, столове, спално бельо, завивки. Затова и от Фондация "Български център за Джендър изследвания” - клон Хасково апелират за помощ към всеки, който може и иска да е съпричастен към тази кауза. Открита е и дарителска банкова сметка:

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА ЗА „КРИЗИСЕН ЦЕНТЪР ЗА ЛИЦА ПОСТРАДАЛИ ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ ИЛИ ТРАФИК“

 

Фондация“БЦДИ-клон Хасково“
BG52IABG70975000197000
„Интернешънъл Асет Банк АД Хасково“