Ето кой изтегли 118 500 лв. с фалшива лична карта
Ето кой изтегли 118 500 лв. с фалшива лична карта / netinfo

Мъжът, изтеглил 118 500 лв. от банков клон на „Уникредит Булбанк” в Разград, представяйки фалшива лична карта, остава в ареста за постоянно. Това реши състав на Районен съд-Разград днес.

43-годишният Владислав Гоцев от Габрово е с обвинение в помагачество на извършване на длъжностно присвояване. За извършител прокуратурата смята 45-годишната банкова служителка от Разград Силвия Димитрова, а също за помагач – 41-годишната Теодора Цанкова от Търговище. И двете жени са с мярка парична гаранция по 1000 лева.

В съда стана ясно, че Гоцев е бил обявен за общодържавно издирване по влязла в сила присъда от 2 месеца лишаване от свобода. Срещу него има досъдебни производства и присъди в Добрич, Варна и Габрово. При задържането му в него са открити 0,4 грама амфетамин, а в колата му, открита в Търговище – пакетчета кокаин.

Прокуратурата обоснова искането си за постоянната мярка с наличието на доказателства за основната роля на Гоцев в престъплението, опасността да са укрие и да извърши друго престъпление. На 5 август той е изтеглил 118 500 лв. от банковия клон в магазин „Технополис” в Разград с лична карта на името на Стойно Иванов от Стара Загора. По време на разследването вече са извършени лицево-идентификационна и почеркова експертизи, има информация и от видеокамерите в помещението, експертизата обаче още не е готова. Прокуратурата се позова и на показанията на Гоцев, в които той не отричал съпричастността си към престъплението, самият той и адвокатът му обаче обявиха пред съда, че той е получавал заплахи за здравето и живота си, обстоятелствата около тях обаче не бяха оповестени, тъй като органите на реда не му обещали закрила от тези, които са го заплашвали.

Решението за постоянната мярка задържане под стража подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград в тридневен срок.