Цветанов: Основният противник на ГЕРБ все пак си остава БСП заедно с ДПС
Цветанов: Основният противник на ГЕРБ все пак си остава БСП заедно с ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Основният противник на ГЕРБ все пак си остава БСП заедно с ДПС, това заяви в предаването „Седмицата" по Дарик зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, който отново ще ръководи предизборния щаб.

Цветанов призова да бъде запазен добрият тон и всеки да защитава своята кауза „с политическа програма, а не с компромати и конфронтация".

"Нека този път да бъде сблъсък на идеи", допълни той.

Относно Реформаторския блок Цветанов посочи, че като партии, които са членове на ЕНП, имат препокриване в много сектори и сходни позиции. Но ГЕРБ ще разчитат на подкрепа на всички отговорни парламентарни сили в следващият парламент.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че партията ще бяга от популизма:

„В хода на кампанията ще се осъществят колкото се може повече срещи с избирателите на ГЕРБ. На първо място, за да отидат и да гласуват и на второ, за да направят разумния избор за политическа формация. ГЕРБ няма да използва черен пиар и компромати. Партията няма да заложи на този тип привличане на вниманието, като заливане с ледена кофа вода. Ледени кофи бяха изливани всеки месец с харченето на много пари, без абсолютно никаква ефективност, и се получи така, че днес имаме проблеми с европейското финансиране, с управлението на държавата", каза Цветанов.

ГЕРБ ще участва в изборите самостоятелно и очаква да има 121 депутати, за да има пълна гаранция, че тези политически формации, с които ще управлява, няма да саботират реформите, които трябва да бъдат направени.

Цветан Цветанов направи коментар и за кризата в Украйна. По думите му случващото се там е притеснително, но Кремъл не може да бъде заплаха за България, „защото ние сме част от обединена Европа и това ни гарантира този суверенитет, към който сме се стремили през всички тези години".

Цялото интервю с Цветан Цветонов може да чуете на Radio.DarikNews.bg