Стартира ремонтът на надлеза при бул. „Панония
Стартира ремонтът на надлеза при бул. „Панония / Община Видин

Седмица след подписването на договора между Община Видин и фирмата-изпълнител, ремонтът на надлеза над ж.п. линията по бул. „Панония" стартира. Средствата за тази цел в размер на 2 704 277 лева са отпуснати по Публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите", след като общината кандидатства с проект.

Ремонтните дейности се осъществяват от „Мостремонт 97" ООД - гр. София, спечелило обществената поръчка. При подписването на договора управителят на фирмата инж. Христо Василев заяви, че срокът за изпълнение е 112 дни. Вчера в Община Видин беше подписан Акт №2 и строителната площадка вече е открита.

Ремонтът включва разбиване на съществуващата настилка на двете платна, полагане на изравнителен бетонов пласт, хидроизолация и асфалтиране. Ще бъде направен също ремонт на конструкцията на съоръжението.

Предвижда се демонтиране на парапетите и предпазните огради, почистването и боядисването им, а липсващите ще бъдат заменени с нови. Ще се извърши ремонт на стоманените предпазни мрежи над контактните проводници. Ще се възстанови отводнителната система на надлеза. Ще се подмени и тротоарната настилка. В момента се правят геодезически измервания на терена.

Докато текат строително-ремонтните работи, надлезът няма да бъде затварян за моторни превозни средства, а движението ще се осъществява по едно от платната.