Асфалтирани са улиците, водещи до Белоградчишката крепост
Асфалтирани са улиците, водещи до Белоградчишката крепост / Дарик Враца

Приключи рехабилитацията на пътните подходи от  изпълнението на проектa "Съхраняване на културно-историческото наследство и разнообразяване на туристическото предлагане в района на "Белоградчишката крепост".

Проектът включва реконструкция и технически ремонт на 1 494,30 метра улична настилка, която обхваща  улиците "Княз Борис І", "Цоло Тодоров" и "Цветко Маринов"- подходи към "Белоградчишката крепост". Стойността на тази дейност от проекта е 804 036, 34 лв. и се реализира от "Каро Трейдинг" ООД – София.

Изпълнените основните видове дейности са: отводняване на улиците, полагане на нови бордюри и тротоарни плочки и асфалтиране. Направена е и нова хоризонтална и вертикална пътна маркировка, поставени са нови пътни знаци. За улеснение на туристите и гостите на града е асфалтиран и паркинга за моторни превозни средства в района на Белоградчишката крепост. Има изграден и нов паркинг. Работи се по озеленяването на пространство около информационния център с декоративни цветя и растителност.

До окончателното реализиране на проекта предстои да бъде открит и новия посетителски център, разположен в близост до крепостта.