Кадрови рокади в болницата в Кюстендил- напускат 4- ма известни лекари, назначават 3- ма нови
Кадрови рокади в болницата в Кюстендил- напускат 4- ма известни лекари, назначават 3- ма нови / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Трима акушер- гинеколози и един педиатър напускат кюстендилската болница от септември. Нови трима лекари започват работа на тяхно място. Д- р Маргарита Исталиянова, д- р Валери Томов, които са и общински съветници, и д- р Емил Давидков са изявили преди месец своето желание да напуснат АГ отделението. Д- р Пепа Трифонова прекратява трудовия си договор като специалист в Детско отделение.
"Основната причина, която посочиха при разговорите си с мен бе натовареността ми, свързана с графиците и дежурствата, а от там и липсата на свободно време. Напускането на специалисти, които са работили дълги години в болницата е тежък проблем. Искрено съжалявам за всеки напуснал. Намерено е решение, така че 24- часовото дежурство в тези две отделения да не бъде нарушено. През септември започват работа в АГ отделението двама лекари- д- р Радева, която идва от София и д- р Русецки, който работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Педиатърът д- р Стоева ще бъде назначена в Детско отделение, където дежурствата ще се покриват и с някои вътрешни размествания", каза в интервю за Дарик изпълнителният директор д- р Александър Величков. Той изрази надежда, че колегите му, които напускат ще преосмислят плановете си.
Д- р Светла Георгиева също напуска Детско отделение, но причината е, че излиза в пенсия.
В отговор на въпрос на Дарик, д- р Величков потвърди, че д- р Радева и д- р Стоева са в пенсионна възраст, но бе категоричен, че двете са специалисти с голям опит и ще се справят със задълженията си.