В „Напоителни системи” отново без заплати
В „Напоителни системи” отново без заплати / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Стотици служители на „Напоителни системи" в стачна готовност, заради неизплатени с месеци заплати, предава Нова телевизия.

Борис от село Ковачица няколко пъти е бил герой на Новините. Работи в „Напоителни системи", но заради редовното забавяне на заплатата му е принуден да търгува кръвта си, за да може да изхранва децата си.

„Нямам избор - септември месец ще трябва да давам пак, защото трябва да купувам тетрадки, химикалки, за училището на децата. Нямам пари за обувки, давам всичко за децата", обяснява Борис Найденов - служител на „Напоителни системи".

Вече четвърти месец стотици служители като Борис са без заплати. За последно взели 60% от майските си възнаграждения.

„Има обещания - миналата седмица, следващата седмица, но това е положението - чакаме и никой не може да ни каже нищо", казва Илко Илиев - служител „Напоителни системи" от с. Ковачица.

„Като нямаш избор се работи, ние си изпълняваме задълженията. Пари, ако е рекъл Господ, ще ни пусне, иначе министерството ни забрави просто. Покрай тези избори сега, предполагам, че скоро няма да имаме пари", обяснява Борис Найденов - служител „Напоителни системи" от с. Ковачица.

Затова служителите на „Напоителни системи" от цялата страна са готови за стачка още от понеделник.

Източник: NovaNews.bg