Пенсионер отгледа домати с формата на гумени патета
Пенсионер отгледа домати с формата на гумени патета / снимка: sxc.hu

Британски пенсионер и любител градинар се превърна в знаменитост сред съседите си, след като откри два домата с формата на гумени патета в оранжерията си, пише в. "Дейли експрес".

80-годишният Джордж Уол от Шрусбъри не могъл да повярва на очите си, когато се натъкнал на чудатите домати в парника - единия червен, а другия - жълт.

Пенсионерът споделя, че деформираните домати са го развеселили много, както и че са го превърнали в знаменитост сред съседите. Десетки комшии са го посетили, за да се уверят лично в съществуването на доматените патета.

Всъщност доматите с необичайна форма първа забелязала съпругата на Джордж, 76-годишната Мери. Тя обаче първоначално ги скрила от мъжа си, знаейки колко обича той да похапва току що откъснати домати.

"Виждали сме как други хора споделят в местните вестници снимки на зеленчуци със странна форма. Сега и ние искаме да се похвалим с нашите. Съпругата ми е скрила от мен тази приумица на природата, за да не се изкуша", разказва бившият шофьор на
камион.

След като вече са снимали необичайните домати, съпрузите Уол смятат да ги пазят в хладилника, докато не започнат да се развалят.

Източник: БТА