Семеен хотел и почивния дом на БДЖ искат да ползват минерална вода
Семеен хотел и почивния дом на БДЖ искат да ползват минерална вода / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

"Почивният дом на БДЖ" и семеен хотел искат разрешително за ползване на минерална вода. Докладната ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет- Кюстендил. Първата молба е традиционна, тя е от Национална компания "Железопътна инфраструктура" за почивния й дом в Кюстендил. Искането е за денонощен разход на 33, 28 куб. м.
Второто искане за захранване с минерална вода е от семеен хотел на ул. "Демокрация" № 58. Става дума за денонощен разход на 6, 6 куб. м. топла вода.
Дневният ред на сесията на 4- ти септември включва 36 точки, съобщи още председателят Иван Андонов. 12 от тях са мотивирани искания от Общински служба Земеделие. Има и едно върнато решение от областния управител, заради допуснати технически грешки, при промяна предназначението на 4 имота.
Съюзът на пенсионерите иска финансова помощ от 200 лв. за преглед на художествената самодейност в пенсионерските клубове. 10 кюстендилци искат подкрепа след здравословни или социални проблеми. 4- ма писатели кандидатстват за финансиране на издаването на последните им книги и др.