Отпада синята зона по ул. Хан Крум, изграждат кръгово кръстовище в Дупница
Отпада синята зона по ул. Хан Крум, изграждат кръгово кръстовище в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Кметът на Общината инж. Методи Чимев издаде заповед, с която отменя временно обхвата на "синя зона" по ул. "Хан Крум" (старото фото), от 1- ви септември. Досега, тази улица бе еднопосочна, но от 1-и септември ще бъде двупосочна. Причината е в стартирането около 20-ти септември на изграждането на кръстовище с кръгово движение (островчетата, които са сега) в района на ул. "Хан Аспарух" и "Цар Освободител", и другите ремонтни дейности в района. При затварянето на кръстовището, ще има еднопосочна лента само за движещият се поток от жк. "Бистрица" към Учителски институт и се затварят потоците от и към старата автогара в тази отсечка до входа на ул. "Хан Крум" и "Антим 1". Обходните маршрути от Горна махала към жк. "Бистрица" са през Градската градина и "Цар Освободител" - Старата автогара- "Хан Крум". В определен период от време, за което допълнително ще бъдат уведомени гражданите, ще бъде затворено цялото светофарно кръстовище при ГУМ и цялото движение пренасочено през "Хан Крум".
Тези стъпки бяха приети от Комисията по безопасност на движението, заради стартиращия проект "Зелена и достъпна градска среда".

Предстои среща с превозвачите в градския и междуградския транспорт,за да бъдат уточнени маршрутите на движение, както и временните спирки за пътници.