ДПС първи в РИК-Разград, борят се за поне 3 мандата
ДПС първи в РИК-Разград, борят се за поне 3 мандата / netinfo

За поне три депутатски мандата ще се бори ДПС-Разград – съобщи областният лидер и водач на листата Ахмед Ахмедов минути след като представи листата за регистрация в Районната избирателна комисия. ДПС бе първата партия, която стори това и представителите й бяха посрещнати лично от председателя на РИК Джанан Родоплу, нейната заместничка Радка Башакова и секретарят на комисията Петя Стефанова.

Четирима от кандидатите за депутати от листата на ДПС за област Разград лично дойдоха в Районната избирателна комисия, за да представят документите за регистрация на листата: водача на листата Ахмед Ахмедов, вторият в нея д-р Хасан Адемов, третият – д-р Нигяр Сахлим, която води и листата в Перник, и седмият – Юксел Алиев.

За десетина минути членовете на комисията прегледаха документите и ги приеха. Решение за регистрацията се взема от цялата комисия, чието заседание бе насрочено за вчера вечерта. След това документите се изпращат в ЦИК, където проверяват дали кандидатите не са регистрирани в повече от 2 листи и отново връща решението в РИК, това става в тридневен срок.

След внасянето на документите Ахмедов коментира, че очакванията на ДПС са за надграждане над броя избиратели от предишните парламентарни избори – 36 000, което предполага поне 36 001 гласоподаватели, но голямата цел е 40 000 гласа. В мандати борбата е за поне 3.