Прокуратурата отказа да образува производство по сигнала на Бареков срещу Борисов
Прокуратурата отказа да образува производство по сигнала на Бареков срещу Борисов / netinfo

"Неистинността на поредните клевети и лъжи на г-н Бареков срещу мен се доказаха". Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той публикува и снимки на постановление от прокуратурата за отказ да се образува наказателно производство по сигнала на Бареков срещу него. (Снимка на постановлението може да видите в края на новината)

Бареков подаде сигнал срещу Борисов с документи, които според него разкривали престъпното минало на лидера на ГЕРБ. Тогава лидерът на ББЦ съобщи, че получил документи в бял плик.

"Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми", пише още Борисов.

Позицията на лидера на ББЦ Николай Бареков не закъсня. В писмо до медиите той отговори на Борисов:

„Като съвестен гражданин съм изпълнил своите задължения и съм предал всички документи, свързани с миналото на Бойко Борисов, на компетентните органи. Относно преждевременната радост на един бивш премиер, че е получил поредната индулгенция от властта, заявявам, че "битката между Бареков и Борисов" ще премине на качествено ново ниво с оглед кандидатирането ми от Пловдивски многомандатен избирателен район", заявява в своята позиция Бареков.

Моята битка с г-н Борисов никога не е била на лична основа, а е чисто политическа, допълва той. „Смятам че за целия български народ е ясно кой как си е изкарвал хляба в миналото. Дори и тези, които гласуваха за ГЕРБ нямат съмнение за предишната битност на г-н Борисов и участието му по време на прехода в нерегламентирани дейности и в структурите на трибуквените групировки, които всяваха страх в гражданите и бизнеса", пише Бареков.

„Миналото на Борисов вече не е тема на разговор. Тема е лошото управление на ГЕРБ и практиките, които прокараха в българската политика. Тема е и рекетът върху бизнеса от страна на Цвтан Цветанов, Ваньо Танов и Симеон Дянков", посочва още Бареков.

Прокуратурата отказа да образува производство по сигнала на Бареков срещу Борисов
netinfo