Петнадесет хиляди избиратели със сгрешен адрес в Кърджалийско
Петнадесет хиляди избиратели със сгрешен адрес в Кърджалийско / netinfo

Петнадесет хиляди избиратели в Кърджалийско са със сгрешен адрес, по данни на ГРАО.   Според специалистите в службата това са избиратели, които не са подали заявления за постоянен адрес. Най-вероятно става дума за изселници или техни деца, навършили наскоро пълнолетие, които не са направили регистрация по постоянен адрес в Кърджалийско, коментира председателят на РИК Беркант Берзат. Той предупреди, че тези гласоподаватели могат да участват във вота, ако до седмица преди него подадат заявление за постоянен адрес в службите на ГРАО в общините.

До урните на 5 октомври ще бъдат допуснати 258 787 избиратели. Общо по постоянен адрес в областта се водят 321 105 жители. Ще разкрием бщо 435 секции. Най-много са в община Кърджали-137 , каза още председателят на районната избирателна комисия. Той допълни, че се очаква секции да има в Държавната психиатрична болница и многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски”

Спарваката в ГРАО сочи, че най-много гласоподаватели със сгрешен адрес са регистрирани в община Кърджали – 4460, в Крумовград – 3548, в Джебел – 2 503, в Ардино – 1 271, в Кирково – 1399, в Момчилград – 1665 и в Черноочене – 262.