Още 6 партии влизат в Патриотичния фронт
Още 6 партии влизат в Патриотичния фронт / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Още 6 партии влизат в "Патриотичния фронт"
74506
Още 6 партии влизат в "Патриотичния фронт"
  • Още 6 партии влизат в "Патриотичния фронт"

Нови шест партии влизат в коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". Това са „Национално движение за спасение на Отечеството", Съюз на патриотичните сили „Защита", Национал-демократична партия, Национално движение на запасното войнство „За честта на пагона", Национално движение „ БГ патриот" и политическа партия „ Свобода".

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в този си вид политическата формация ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври: „На този етап завършва комплектоването на „Патриотичния фронт". Това е екипът, който ще се яви на тези избори. Старата мечта на всички патриотични български избиратели, за обединение на патриотичните партии, е вече факт. Надявам се, че това ще бъде не само добре разбрано, но и оценено от всички онези българи, на които им дотегна от този 25-годишен модел на политика".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов настоява служебното правителство да насочи усилията си към подготовката за провеждане на честни избори: „Въпреки многото приказки през последните няколко избори нищо не беше направено за изчистването на мъртвите души. Нашата позиция е, че това правителство има една много спешна задача - това е да осигури честни и прозрачни избори. Смятаме, че то трябва да насочи усилията си точно в тази посока. За съжаление, не виждаме конкретни стъпки до момента".

Днес от коалиция „Патриотичен фронт" ще представят водачите на листите за Пловдив.

Още 6 партии влизат в "Патриотичния фронт"
netinfo