Пет проекта получават финансиране от програмата за Младежки дейности
Пет проекта получават финансиране от програмата за Младежки дейности / DarikNews.bg, архив

10 проектни предложения са подадени тази година по програмата за Младежки дейности на Община Габрово, 7 от тях са класирани, а 5 получават финансиране. Това са:

Национална Априловска гимназия с проект "Творческо пространство - ритуал и традиция", който е по приоритет "Неформално образование".

Читалище "Зора 1929 г.", с проект "Доброволчеството - среща на поколенията", по приоритет "Доброволчество в действие".

"Европейски център за иновации, образование, наука и култура" с проект "Игра Червен кръст" по приоритет "Неформално образование".

СНЦ "Център за социални идеи" с проект "Бъди активен" по приоритети "Неформално образование" и "Доброволчество в действие".

Читалище "Христо Смирненски 1949" с проект "В търсене на истината" по приоритет "Неформално образование".

Проектите ще бъдат представени на сайта на Община Габрово, обявиха от администрацията.

"Тази година бяхме приятно изненадани от интереса към програмата. Миналата година не беше така, дори се наложи да удължаваме срока. Промяната може би се дължи на доброто ни партньорство с младежките организации. Самите млади хора казаха кои са важните за тях приоритети, с което се съобразихме", коментира Даниела Василева, директор на дирекция "Образование и социални дейности".

Всички дейности стартират през септември и трябва да приключат на 15 ноември. Тези срокове са съобразени с възможността проектите да бъдат отчетени до края на годината. Проектът, който е успял да привлече най-голям брой доброволци ще получи специална награда от Община Габрово.