В Габрово искат Кирил Добрев за водач на червената листа
В Габрово искат Кирил Добрев за водач на червената листа / DarikNews, архив

Кирил Добрев да бъде водач на листата в габровски избирателен район искат местните социалисти. В петък се очаква националното ръководство на партията да определи кой да застане начело на кандидате за депутати на левицата. Местните лидери обявиха днес пред медиите подкрепата си за Кирил Добрев. Втори в листата е областният управител Николай Григоров.

Кирил Добрев също е дал съгласие да оглави листата в Габрово.

Той излезе с отворено писмо към организацията:

"Уважаеми Другарки и Другари от организациите на БСП

Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

Благодаря от сърце за номинацията, която получих. Приемам го като висока оценка за моята досегашна работа. Това е и голяма отговорност към вас и организациите, които представлявате.

Заявявам категорично, че за мен в БСП няма малки и големи организации. Няма предрешени битки. Има каузи, идеи и чувства. Последната ми среща в Габрово пролетта на тази година ми припомни именно емоцията, без която ние в БСП не можем да успеем. За мен ще бъде чест, привилегия и най-висока отговорност да работя с Вас в предстоящата кампания".

След Кирил Добрев и Николай Григоров, листата, която също трябва да бъде одобрена от националното ръководство е в състав:

Петинка Михайлова (Севлиево), Петя Перпериева (Трявна), Първан Димитров (Габрово), Евгени Генов (Севлиево) и Кирил  Мирчев (Дряново).

Най-възрастният в листата на социалистите е роден през 1965 година.

"Аз съм един средностатистически българин. Искам да убедя нашите съграждани, че ние сме достойни хора и можем да работим за подобряването на живота на обикновените хора", заяви Петинка Михайлова.

"Живял съм, живея и ще продължа да живея в Габрово. Смятам, че макар да е имало грешки, БСП се справи добре с мандата си", коментира Първан Димитров, който напук на демографската криза чака второто си дете.