Ремонтът в центъра тече по график
Ремонтът в центъра тече по график / Дарик Сливен, архив

Многогодишната софора на площада пред общината ще запази своето място и след строителните работи, които се извършват около дървото по проекта за благоустрояване на центъра. Ландшафтният архитект Емилия Кючукова посочи, че  общината се е погрижила, за да запази дървото в първоначалния му вид. Кореновата му система е обработена с препарати, корените са изрязани до здраво и са третирани, за да се предотврати процесът на гниене.

Строителството по проекта протича по график. Работи се по първи етап – западно от община Сливен, по площада пред общинската администрация и от Стария бряст до кино „Българка”. До края на седмицата ще има известно ограничаване за пешеходците, но местата за преминаване са обозначени с указателни табели.

В петък ще се нормализира преминаването към общинската зала „Май”, читалище „Зора” и Съдебната палата.

След изкопните работи в участъка от НТС до „Розова градина” ще бъдат ревизирани съществуващите комуникации и ако има някакви проблеми те да бъдат отстранени от оператора на ВиК системите - ВиК. Това ще забави строителството с не повече от два дни.

До 15 септември хоризонталната маркировка в града трябва бъде възстановена изцяло. По бул.”Стефан Стамболов” и „Бургаско шосе” се поставят ограждащите елементи.